ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗ ΤΡΙΤΗ 21 ΜΑΡΤΗ: ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗ ΠΛΗΡΩΜΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ

21/03/2017

Συνάδελφε /σσα συμβασιούχε παίρνουμε μέρος στη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ τη ΤΡΙΤΗ
21-3-2017 από τις 07:00 μέχρι τις 11:00 αλλά και συμμετοχή στη συγκέντρωση μπροστά στο Υπουργείο Εσωτερικών στις 09:30. Απαιτούμε να πληρωθούν άμεσα όλοι οι συνάδελφοι συμβασιούχοι αλλά και να γυρίσουν στη δουλειά όλοι ο συνάδελφοι.
Ακόμα και σήμερα και παρά το δεδομένο ότι έχουν περάσει σχεδόν ένας μήνας από τη ψήφιση της τροπολογίας που θα έδινε λύση στο θέμα της απληρωσιάς των συναδέλφων συμβασιούχων σε πολλούς δήμους εξακολουθούν να υπάρχουν απλήρωτοι συνάδελφοι επειδή πολλοί επίτροποι αρνούνται να υπογράψουν τα σχετικά εντάλματα. θυμίζουμε ότι οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι παραμένουν απλήρωτοι για διάστημα περισσότερο των 4 μηνών.
Ταυτόχρονα εξακολουθεί να εκκρεμεί το ζήτημα της μη ανανέωσης της σύμβασης εργαζομένων συμβασιούχων σε μια σειρά δήμους.
Για όλα αυτά τα προβλήματα η κυβέρνηση φέρνει τη βασική ευθύνη και οφείλει να δώσει άμεση λύση, να πιέσει τους δημάρχους και να πληρώσουν αλλά και να ανανεώσουν τις συμβάσεις των συναδέλφων.
Δεν μπορεί οι συνάδελφοι να παραμένουν απλήρωτοι και να μη λέει επί της ουσίας κουβέντα.
Δεν μπορεί να παρακαλάνε οι συνάδελφοι τους δημάρχους για το δικαίωμα τους στη δουλειά και η κυβέρνηση να μένει μόνο στην έκδοση εγκυκλίων.
Κυβέρνηση και δήμαρχοι είναι από την ίδια μεριά του τραπεζιού. Υλοποιούν μέχρι κεραίας τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και τις απαιτήσεις των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Από τη μία η κυβέρνηση υποτίθεται ότι πιέζει τους δημάρχους την ίδια ώρα όμως είναι σε ισχύει η αντιδραστική νομοθεσία που τους επιτρέπει να προχωράνε σε ιδιωτικοποιήσεις.
Εντύπωση προκαλεί το όψιμο ενδιαφέρον της πλειοψηφίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ που μπορεί σήμερα να υπερασπίζεται τους συναδέλφους αλλά αρνείται να τους κάνει μέλη της.
Καλούμε τους συναδέλφους να μην κάνουν βήμα πίσω από τις απαιτήσεις τους και από τα δικαιώματα τους.
Απαιτούμε
Την άμεση πληρωμή όλων των συναδέλφων.
Την ανανέωση όλων των συμβάσεων μέχρι το τέλος του 2017 και την ταυτόχρονη μετατροπή τους σε Αορίστου Χρόνου.
Καμιά ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του Δήμου.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ

PDF ΓΙΑ ΕΚΤΥΠΩΣΗ