1,5 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ

23/09/2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κάλεσμα για έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας, ενόψει της δίκης για το γάλα των εργαζομένων του δήμου Βόλου, απευθύνει η παράταξη της ΔΑΣ - ΟΤΑ. Οπως είναι γνωστό, την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου, εκδικάζεται η υπόθεση της μη χορήγησης γάλατος στους δικαιούχους εργαζόμενους του δήμου την περίοδο 2011 - 2013.
Η ΔΑΣ - ΟΤΑ ζητά να γίνει έκτακτη συνεδρίαση την ερχόμενη Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου, στις 10:30 το πρωί, βάζοντας στην ατζέντα την κήρυξη στάσης εργασίας, προκειμένου οι εργαζόμενοι να δώσουν δυναμικό παρών στα δικαστήρια και να διεκδικήσουν την πλήρη ικανοποίηση των αιτημάτων τους.
Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της ΔΑΣ - ΟΤΑ, Εύη Καρυδάκη, ο σύλλογος δεν θα πρέπει να απεμπολήσει τα κεκτημένα δικαιώματά του.
Οπως είναι γνωστό, περί τους 500 εργαζόμενους διεκδικούν ενάμιση εκατομμύριο ευρώ σε χρήμα από τα δημοτικά ταμεία, ως οφειλόμενα από το καθημερινό γάλα, ήδη ατομικής προστασίας και υγιεινής και τον εμβολιασμό που δεν τους παρέχονταν από το τέλος του 2011 και μολονότι προβλέπονται από τη συλλογική σύμβαση εργασίας τους.
Την αγωγή είχε καταθέσει η παράταξη της ΔΑΣ - ΟΤΑ εναντίον της προηγούμενης δημοτικής αρχής, η οποία είχε κόψει από εργαζόμενους συγκεκριμένων ειδικοτήτων τις παροχές σε γάλα, μέσα ατομικής προστασίας και υγιεινής και εμβολίων.
Οι συγκεκριμένες παροχές προβλέπονται από τη συλλογική σύμβαση εργασίας που υπέγραψαν οι εργαζόμενοι. Αφορά μάλιστα σε συγκεκριμένες ειδικότητες: καθαριότητας, πρασίνου, συντήρησης και στα μέλη της Φιλαρμονικής.
Οι εργαζόμενοι της Φιλαρμονικής δεν έχουν λάβει τις παροχές που δικαιούνται ήδη από το τελευταίο εξάμηνο του 2011, οι περισσότερες όμως αφορούν τη διετία 2012 - 2013 και μερικούς μήνες από το 2014.
Οι παροχές άρχισαν να δίνονται και πάλι στους εργαζόμενους, μόλις το τελευταίο τρίμηνο της θητείας της προηγούμενης δημοτικής αρχής κι αυτό μετά από μεγάλο αγώνα των συνδικαλιστών της ΔΑΣ, που είχαν συγκεντρώσει υπογραφές εργαζομένων, ενώ δημοτικοί σύμβουλοι της ΛΑΣ είχαν κάνει συνεχείς παρεμβάσεις στο δημοτικό συμβούλιο.

Το θέμα έφθασε στην Επιθεώρηση Εργασίας και από εκεί υπόψη του Εισαγγελέα Βόλου.
Την επόμενη Τετάρτη, η υπόθεση έρχεται στις δικαστικές αίθουσες, μετά από τρεις αναβολές.

PDF για εκτυπωση