das-ota.gr


ΑΚΡΙΒΕΙΑ, ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΠΟΛΕΜΟΣ.ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ!ΣΤΙΣ 6 ΑΠΡΙΛΗ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ! ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΙΣ 11 ΠΜ!

28/03/2022
08:11

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Φτάνει πια! Τους είδαμε και τους νιώσαμε στο πετσί μας όλους. Όλες οι κυβερνήσεις και τα κόμματα που τις στήριξαν και τις στηρίζουν από τη μέρα που γεννηθήκαμε το μόνο που μας λένε είναι σκύψτε το κεφάλι και βάλτε πλάτη. Αρκετά τους ανεχτήκαμε και αυτούς και τις πολιτικές τους! Απαιτούμε τώρα να ζήσουμε με αξιοπρέπεια!

Απαιτούμε να έχουμε μισθούς και συντάξεις που να ικανοποιούν τις ανάγκες τις δικές μας και των οικογενειών μας. Δεν μας αξίζει να ζούμε μέσα στη μιζέρια και τη χαμοζωή για τη διατήρηση της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων που και στους δήμους και τη περιφέρεια έχουν πιάσει στασίδι.Οι μισθοί μας εδώ και μια δωδεκαετία είναι καθηλωμένοι και πετσοκομμένοι κι ο πραγματικός μισθός χαντακώνεται από την ακρίβεια, τη χαράτσια και τη φορολογία. Αποτέλεσμα η αγοραστική μας δύναμη να είναι στα τάρταρα, να πηγαίνουμε στο super market και το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι τι θα αποφύγουμε να ψωνίσουμε. Να έρχονται οι λογαριασμοί και να μας πιάνει πονοκέφαλος. Να αποφεύγουμε να ανάψουμε καλοριφέρ μη ξεφύγουμε από τα προκαθορισμένα έξοδα μας, να βάζουμε βενζίνη και να παθαίνουμε εγκεφαλικό.

Ζούμε στην εποχή των τεράτων. Στην εποχή που τα μονοπώλια και τα κράτη τους ξαναμοιράζουν τον κόσμο, πότε με την ειρήνη με το πιστόλι στο κρόταφο, πότε με το ίδιο το πόλεμο. Την ώρα που η ανείπωτη φρίκη των ισοπεδωμένων πόλεων, των εργατών που γίνονται κρέας στα κανόνια των καπιταλιστών και των ιμπεριαλιστικών οργανισμών τους, είναι μπροστά στα μάτια μας, αυτοί θησαυρίζουν από τον θάνατο, από τους εξοπλισμούς και σχεδιάζουν την μοιρασιά της ανοικοδόμησης. Την ώρα που η απειλή ενός πυρηνικού πολέμου, ο παραλογισμός της εξαφάνισης της ανθρωπότητας, ξεστομίζεται ως εκατέρωθεν ενδεχόμενο, αυτοί συνεχίζουν τις διαπραγματεύσεις τους στο φόντο των αγωγών πετρελαίου και φυσικού αερίου, που παραμένουν ανέγγιχτοι, τα ιερά και τα όσια ενός πολέμου που ισοπεδώνει σχολεία και νοσοκομεία. Αρνούμαστε να στοιχηθούμε πίσω από τα συμφέροντά του ενός ή του άλλου τμήματος των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών των μεγαλεμπόρων που τα υπηρετούν το ένα ή το άλλο κράτος ή ομάδα κρατών. Ο δικός μας καθημερινός πόλεμος είναι απέναντι σε όλους αυτούς. Η σωστή πλευρά της ιστορίας είναι με την ταξική πάλη των λαών!

Η επίθεση της κυβέρνησης δεν έχει τέλος! Μετά την εξαγγελία πετσοκόμματος του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας, προχωράει στην απόλυση χιλιάδων συναδέλφων. Καθιστά υποχρεωτική την άσκηση ένδικων μέσων από τους δήμους και τις περιφέρειες, μέσω της οικονομικής επιτροπής, σε περίπτωση που ένα δικαστήριο δικαιώσει εργαζόμενους που είχαν προσφύγει διεκδικώντας την μονιμοποίησή τους. Η κυβέρνηση δίνει άλλο ένα «εργαλείο» στα χέρια των δημάρχων και των περιφερειαρχών ώστε να τσακίσει το δικαίωμα στη Μόνιμη και Σταθερή δουλειά. Παράλληλα, με το ίδιο νομοσχέδιο, θα απολύεται όποιος συνάδελφος κλείνει 24 μήνες εργασίας. Δεν μας έφταναν οι συνταγματικές απαγορέψεις και η νομοθετικές ρυθμίσεις που ψήφισαν όλες οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, την ώρα που η ακρίβεια τσακίζει το εισόδημά μας και η πανδημία είναι ξανά σε έξαρση, η κυβέρνηση βρίσκει και νέους τρόπους για να οδηγήσει τους πιο ευάλωτους συναδέλφους στην εξαθλίωση

Σπάμε τη «σιγή νεκροταφείου» που θέλουν να επιβάλουν η κυβέρνηση, τα άλλα αστικά κόμματα, η εργοδοσία και τα τσιράκια της στο συνδικαλιστικό κίνημα. Παίρνουμε την υπόθεση της οργάνωσης της απεργίας στα χέρια μας. Στις 6 Απρίλη να μη δουλέψει ούτε ένας συνάδελφος! Ο νόμος Χατζηδάκη να μείνει στα χαρτιά! Διεκδικούμε:

 • Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού. Ξεπάγωμα της διετίας 2016 – 2017. Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ σε όλους τους ανέργους.
 • Καμιά μείωση στο επίδομα των Βαρέων και Ανθυγιεινών. Ένταξη στο  καθεστώς των ΒΑΕ και άλλων ειδικοτήτων.
 • Όχι στις απολύσεις. Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με ελαστικές μορφές εργασίας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Προσλήψεις προσωπικού με σταθερή δουλειά και δικαιώματα στην Υγεία, στην Πρόνοια, στην Εκπαίδευση, στην Τοπική Διοίκηση και στους τομείς Πολιτικής Προστασίας.
 • Γενναία μείωση και πλαφόν στις τιμές στα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης, όπως διατροφής (π.χ. γάλα, άλευρα, έλαια, λίπη), ένδυσης κ.ο.κ.
 • Κατάργηση του ΦΠΑ στα βασικά είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
 • Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.
 • Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου.
 • Κατάργηση της Ρήτρας Αναπροσαρμογής και του χαρατσιού επιδότησης των ΑΠΕ (ΕΤΜΕΑΡ).
 • Κανένα εργατικό και λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο. Διαγραφή χρεών για τα εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά και τους επαγγελματίες.
 • Διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο και στο επίδομα θέρμανσης, αύξηση του οικογενειακού εισοδηματικού κριτηρίου στα 30.000 ευρώ.
 • Επαναφορά των δωρεάν δρομολογίων στις αστικές συγκοινωνίες για τους εργαζόμενους κατά την έναρξη και τη λήξη των βαρδιών, μείωση της τιμής του εισιτηρίου στα ΜΜΜ κατά 50%. Δωρεάν μετακινήσεις για μαθητές, φοιτητές, ανέργους, ΑμεΑ και συνταξιούχους.
 • Επιδότηση ενοικίου για εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά, φοιτητές και μικρές επιχειρήσεις, διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης και αύξηση της επιδότησης.
 • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά.
 • Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για τους επαγγελματίες.
 • Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.
 • Διαγραφή χρεών σε τράπεζες και εφορία.
 • Απεμπλοκή της χώρας από τον πόλεμο με οποιοδήποτε πρόσχημα και τρόπο κι αν γίνεται.
 • Να μη χρησιμοποιηθούν υποδομές από ελληνικό έδαφος για τις επιχειρήσεις στην Ουκρανία.
 • Να κλείσουν όλες οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις στη χώρα μας.

 

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ

PDF

Σχολιάστε το άρθρο

 • Σιγουρευτείτε ότι συμπληρώσατε όλα τα πεδία με αστερίσκο (*).
  HTML κώδικας, δεν επιτρέπεται.
Αναζήτηση