das-ota.gr


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 26 ΤΟΥ ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ!!

21/02/2022
07:46

 

Συνάδελφοι

Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας ενάντια στην αντιλαϊκή – αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης και των επιτελείων της, στις 26 του Φλεβάρη κατεβαίνουμε στους δρόμους, στις 12 το μεσημέρι βουλιάζουμε το Σύνταγμα.

Η μαζική συγκέντρωση στις 29 του Γενάρη στο Σύνταγμα Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών και σωματείων ενάντια στην πολιτική που μας αφήνει απροστάτευτους από τα φυσικά φαινόμενα αποτελεί παρακαταθήκη για το μέλλον.

Στις 26 του Φλεβάρη οι εργαζόμενοι στους δήμους και τη περιφέρεια κατεβαίνουμε στους δρόμους του αγώνα διαδηλώνουμε  διεκδικώντας καλύτερους όρους ζωής και εργασίας. Δεν μας αξίζει να ζούμε μέσα στη μιζέρια και τη χαμοζωή για τη διατήρηση της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων που και στους δήμους και τη περιφέρεια έχουν πιάσει στασίδι.

Τους είδαμε και τους νιώσαμε στο πετσί μας όλους. Όλες οι κυβερνήσεις και τα κόμματα που τις στήριξαν και τις στηρίζουν από τη μέρα που γεννηθήκαμε το μόνο που μας λένε είναι σκύψτε το κεφάλι και βάλτε πλάτη.  

Δεν λένε όμως ότι οι μισθοί μας εδώ και μια δωδεκαετία είναι καθηλωμένοι και πετσοκομμένοι κι ο πραγματικός μισθός χαντακώνεται από την ακρίβεια, τη χαράτσια και τη φορολογία.

Αποτέλεσμα η αγοραστική μας δύναμη να είναι στα τάρταρα, να πηγαίνουμε στο super market και το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι τι θα αποφύγουμε να ψωνίσουμε. Να έρχονται οι λογαριασμοί και μας πιάνει πονοκέφαλος. Να αποφεύγουμε να ανάψουμε καλοριφέρ μη ξεφύγουμε από τα προκαθορισμένα έξοδα μας.   

Φτάνει πια. Αρκετά τους ανεχτήκαμε και αυτούς και τις πολιτικές τους. Απαιτούμε τώρα να ζήσουμε με αξιοπρέπεια. Απαιτούμε να έχουμε μισθούς και συντάξεις που να ικανοποιούν τις ανάγκες τις δικές μας και των οικογενειών μας.

Τώρα είναι η ώρα ευθύνης για κάθε συναδέλφισσα και συνάδελφο, για κάθε τίμιο συνδικαλιστή. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους τα σωματεία του κλάδου τώρα να κουβεντιάσουν να πάρουν μαζικές αποφάσεις συμμετοχής.

Διεκδικούμε

 • Ø Αυξήσεις στους μισθούς. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.
 • Ø Καμιά μείωση στο επίδομα των Βαρέων και Ανθυγιεινών. Ένταξη στο  καθεστώς των ΒΑΕ και άλλων ειδικοτήτων.
 • Ø Ξεπάγωμα της διετίας 2016 – 2017.
 • Ø Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στους δήμους και τη περιφέρεια.  Καμιά απόλυση εργαζομένου. Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με ελαστικές μορφές εργασίας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Κατάργηση όλων των μορφών ελαστικής εργασίας.
 • Μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, στα αμαξοστάσια και τα δημαρχεία, στις κοινωνικές δομές, στους παιδικούς σταθμούς, στα μέσα μαζικής μεταφοράς.
 • Καμιά ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών. Αρκετά φάγανε οι εργολάβοι από τους δήμους και τη περιφέρεια.
 • Ø Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Διαγραφή χρεών των φτωχών εργατικών λαϊκών νοικοκυριών.
 • Ø Κατάργηση του ΦΠΑ στα  ήδη λαϊκής κατανάλωσης καθώς και του ΕΝΦΙΑ για τα φτωχά λαϊκά νοικοκυριά.
 • Κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο. Όχι στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς της περιουσίας του λαού
 • Μείωσης της τιμής του ρεύματος κατά 50% και κατάργηση των φόρων στα καύσιμα και συνολικά στην ενέργεια
 • Γενναία μείωση των δημοτικών τελών για τα φτωχά νοικοκυριά.
 • Κρατική χρηματοδότηση για τη στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας, επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας.

 

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ ΠΕΥΚΗΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΔΗΓΩΝ – ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΦΥΛΗΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ

 

PDF

 

 

Σχολιάστε το άρθρο

 • Σιγουρευτείτε ότι συμπληρώσατε όλα τα πεδία με αστερίσκο (*).
  HTML κώδικας, δεν επιτρέπεται.
Αναζήτηση