ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ. Ο ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΟΥΝ!

05/02/2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ εκφράζει την συμπαράσταση του και την αλληλεγγύη του στην πρόεδρο της ΟΝΓΕ Ρέτζιου Αφροδίτη. Η συνάδελφος πρόεδρος καλείται να δώσει ανωμοτί εξηγήσεις για παραβίαση των άρθρων «για απείθεια» και «παρακώλυση των συγκοινωνιών» σε συνδυασμό με το νόμο για τις συναθροίσεις. Η κλήση αφορά κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε στις 24/9 στο υπουργείο υγείας στο πλαίσιο 24ώρης απεργίας.

Αποδεικνύεται ότι η αντεργατική πολιτική πάει χέρι – χέρι με τον αυταρχισμό και τη καταστολή. Αντί η κυβέρνηση να υιοθετήσει τα αιτήματα των γιατρών και συνολικά των υγειονομικών για μαζικές προσλήψεις στα νοσοκομεία, για την δημιουργία και νέων Μονάδων Εντατικής Θεραπείας κ.λ.π. τους καλούν να δώσουν εξηγήσεις. Καλούν να δώσουν εξηγήσεις ποιους; Αυτούς που αποκαλούσαν  «ήρωες» και χειροκροτούσαν κατά τη πρώτη περίοδο της πανδημίας.

Δεν θα τους περάσει. Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι με τέτοιες διαδικασίες θα τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους, θα βάλουν στο γύψο τους αγώνες των εργαζομένων. Τους δηλώνουμε ότι τέτοιες πρακτικές μας πεισμώνουν και μας κάνουν πιο δυνατούς.

Καλούμε τώρα την κυβέρνηση και συγκεκριμένα τον αρμόδιο υπουργό να σταματήσει τώρα κάθε διαδικασία ποινικοποίησης των αγώνων.

Καλούμε και τα σωματεία του κλάδου τώρα να προχωρήσουν σε καταγγελίες ενάντια στη πολιτική καταστολής της κυβέρνησης ακόμα και στους γιατρούς.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ