das-ota.gr


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΕ ΤΗΣ ΠΟΕ-ΟΤΑ ΣΤΙΣ 8 ΓΕΝΑΡΗ

09/01/2018
08:18

Συνάδελφοι, συνάδελφοι Τη
Δευτέρα 8 Ιανουαρίου συνεδρίασε η Εκτελεστική Επιτροπή μετά από αίτημα της ΔΑΣ ΟΤΑ για απόφαση για διαμαρτυρία την ημέρα ψηφοφορίας του πολυνομοσχεδίου. Η πρόταση που κατατέθηκε ήταν η εξής:
«Η κυβέρνηση προετοιμάζεται να φέρει πολύ σύντομα για ψήφιση στην Βουλή πολυνομοσχέδιο με όλα τα προαπαιτούμενα της 3ης αξιολόγησης. Θα συμπεριληφθεί και το χτύπημα του διατριβικού δικαιώματος (τροπολογία που αποσύρθηκε προσωρινά κάτω από τις έντονες αντιδράσεις της εργατικής τάξης), επιδιώκοντας ουσιαστικά την κατάργησή του.
Είναι απαραίτητο να δοθεί συνέχεια μετά την απεργία στις 14 Δεκέμβρη.
Καταθέτουμε την πρόταση και η Εκτελεστική Επιτροπή του ΠΟΕ ΟΤΑ να προχωρήσει έκτακτα σε συνεδρίαση και να πάρει απόφαση για νέα 24ωρη Πανελλήνικη Απεργία όταν η κυβέρνηση φέρει την πολυνομία στο βουλευτικό σώμα για να ψηφίσουν μαζί με την ΝΔ »Κατά τη
συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής έπεσαν οι μάσκες μετά από όλες τις συνομιλίες Συνδικαλιστική Ανατροπή - ΔΑΚΕ και ΜΕΤΑ αρνήθηκαν να πάρουν απόφαση για διαμαρτυρία την ημέρα ψιφίσματος των προαπαιτούνμεν.
Σε καμία περίπτωση δεν έγινε καμία απόφαση για 24ωρη απεργία, ήταν φανερή η αγωνία τους να μην κάνουν τίποτα περισσότερο από την 3ωρη στάση του ΑΔΕΔΥ, κάτι που θα έθετε εμπόδιο στην κυβερνητική επίθεση που έχει σχεδιαστεί αυτό το διάστημα. Μπροστά σε τόσο σοβαρές εξελίξεις με προαπαιτούμενα που τσακίζουν τα λαϊκά στρώματα για άλλη μια φορά, με αφορμή το δικαίωμα στην απεργία, οι συνδικαλιστικές δυνάμεις στην ΠΟΕ ΟΤΑ (Συνδικαλιστική Ανατροπή και ΔΑΚΕ) δεν έκοψαν το αυτί, φτάνει μία στάση από τις 11:00 για τα μάτια του κόσμου για ένα ζήτημα που προφανώς δεν εκτιμά ότι είναι η πρώτη γραμμή στον αγώνα των εργαζομένων. Όσο για το ΜΕΤΑ - Η ΣΥΡΙΖΑ δεν συμφώνησε στην ανάγκη της απεργίας την ημέρα της ψηφοφορίας των προαπαιτουμένων αλλά στη λογική της διήμερης κινηματογραφικής δράσης αυτές τις μέρες.
Συνάδελφοι έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια κυβέρνηση που μεσολαβητικά προσπαθεί να κάνει την εργασία του κεφαλαίου, αλλά έχει τα πόδια στο συνδικαλιστικό κίνημα των γνωστών συνδικαλιστικών ηγεσιών στο ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και στην ΠΟΕ ΟΤΑ που με τη στάση τους διευκολύνουν, βάζουν το καλύτερο τρόπο να να περάσει ότι θέλει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να χτυπήσει τα δικαιώματα των εργαζομένων. Έχουν βρεί όξιους συνεργάτες στο σχεδιασμό τους. Οι εργαζόμενοι να βγάλουν συμπεράσματα για όλες αυτές τις δυνάμεις που παίζουν το παιχνίδι της κυβέρνησης να τους γυρίσουν την πλάτη.
Καλούμε τους εργαζόμενους να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους να αυξήσουν τις αποφάσεις συμμετοχής για την ΑΠΕΡΓΙΑ.
Τρίτη 9/1, ημέρα μαζικής εξόρμησης και ενημέρωσης στους χώρους εργασίας, στα Δημαρχεία στα Αμαξοστάσια παντού. Στις 4μμ όλες και όλες οι συγκεντρώσεις στην Ομόνοια, αντίστοιχες συγκεντρώσεις οργανώνονται σε όλη τη χώρα.
Την Τετάρτη 10/1, συνεχίζουμε τις συγκεντρώσεις, εξορμήσεις, συζητήσεις στα χώρια εργασίας. Στις 3.30μμ καλούμε τους εργαζόμενους, στις ειρηνευτικές αρχές όλων των χωρών να αποτρέψουν τις πλειοδοσίες τους, να ανταποκριθούν μαζικά στην ποινικοποίηση της δράσης των αγωνιστών για να προστατέψουν την εργατική-λαϊκή κατοικία, να καταγγείλουν την επέκταση των πλειστηριασμών που βρίσκονται στο πολυφωνικό σχέδιο.
Την Πέμπτη 11/1, προετοιμάζουμε την αγωνιστική διαδοχική απάντηση της επόμενης μέρας, με περιηγήσεις, συναντήσεις, εξορμήσεις σε χώρους εργασίας. Αξιοποιήστε κάθε τρόπο για να φτάσετε το αγωνιστικό-διαργιακό κάλεσμα παντού. Υποστηρίζουμε τις συγκεντρώσεις που οργανώνονται στις γειτονιές των Σωματείων και φορέων του λαϊκού κινήματος.
Η Παρασκευή 12/1 είναι ημέρα ΑΠΕΡΓΙΑΣ των Συνδικάτων, Εργατικών Κέντρων. Στην Αθήνα η διαδοχική συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 12μμ στην Ομόνοια. Καλούμε τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στη διαμαρτυρία, στις στάσεις εργασίας και τις διαμαρτυρίες συγκέντρωσης, εναντίον των εμποδίων που θέτει η κυβερνητική και εργοδοτική συνδικαλιστική σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.
Τη Σάββατο και την Κυριακή 13-14 / 1, σωματείες και άλλοι φορείς του μαζικού-λαϊκού κινήματος προχωρούν σε ενημερωτικές εξορμήσεις.
Τη Δευτέρα 15/1 ημέρα της ψηφοφορίας των μέτρων, καλούμε τους εργαζόμενους και τους εργαζόμενους, σε μεγάλη συγκέντρωση στις 6μμ στην Ομόνοια.

ΑΘΗΝΑ 8/1/2018

ΔΑΣ ΟΤΑ

Σχολιάστε το άρθρο

  • Σιγουρευτείτε ότι συμπληρώσατε όλα τα πεδία με αστερίσκο (*).
    HTML κώδικας, δεν επιτρέπεται.
Αναζήτηση