das-ota.gr


ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ Δ. ΒΟΛΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΑΓΩΝΑ

26/11/2017
21:02


Μετά από χρόνια αγώνων των Εργαζομένων δικαιώνονται 600 περίπου συνάδελφοι που στερήθηκαν το γάλα και τα Μέσα Ατομικής Προστασίας τις χρονιές 2012 -14 από την τότε Δημοτική Αρχή Βόλου και έτσι το επόμενο διάστημα θα υπάρχει η σταδιακή χρηματική αποζημίωση στους λογαριασμούς όσων των δικαιούνταν.
Μιλάμε για συναδέλφους στην Καθαριότητα, το Πράσινο, την Τεχνική Υπηρεσία, στο Κοιμητήριο τον Ηλεκτροφωτισμό, στο ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ (Φιλαρμονική-Κολυμβητήριο), ΚΕΚΠΑ–ΔΙΕΚ κλπ, δηλαδή ένα πολύ μεγάλο κομμάτι Εργαζομένων στο Δήμο Βόλου, μόνιμους, αορίστου αλλά και για τους συμβασιούχους.
Αυτή η δικαίωση συνάδελφοι, δεν ήρθε με ευχολόγια και παρακαλετά ούτε βέβαια μας χαρίστηκε. Ήρθε με επίμονο, πολύχρονο αγώνα, με πάλη των συναδέλφων μέσα από συλλαλητήρια, πορείες, παραστάσεις διαμαρτυρίας, πιέσεις στη κάθε Δημοτική Αρχή, στις κυβερνήσεις χθες και σήμερα, στην επιθεώρηση εργασίας, ως πάγια διεκδίκηση των ταξικών σωματείων και της ΔΑΣ Μαγνησίας που ήταν και είναι μπροστάρηδες, σε αυτόν και σε κάθε αγώνα
Αναμφίβολα γνωρίζουμε ότι οι αγώνες φέρνουν αποτελέσματα γι αυτό είμαστε απέναντι σε όσους χρόνια τώρα, προσπαθούν να περάσουν τη λογική του εφησυχασμού της μοιρολατρίας, της ηττοπάθειας, του «τι να κάνουμε, δε γίνεται τίποτα» ή «σιγά μην πάρουμε πίσω το γάλα»..
Οι μεθοδεύσεις σε κάθε περίπτωση, των τοπικών εκπροσώπων του Εργοδοτικού- Κυβερνητικού Συνδικαλισμού, δηλαδή της πλειοψηφίας του Συλλόγου μας, ( Στάχτου, Μαγιάκος Τζουρβατζής και οι συν αυτώ), είναι καταστροφικές για τους εργαζόμενους και θα οδηγούσαν στο να χάσουν οι συνάδελφοι τα αυτονόητα δικαιώματα τους με την καταστρατήγηση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας τους.
Η εξώφθαλμη στήριξη της ENIAIAΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ «ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΛΑΓΕΡΑΣ» και η πλήρης ταύτιση με την προηγούμενη Δημοτική Αρχή Σκοτινιώτη για το ζήτημα της επιστροφής των χρημάτων από το γάλα στους συναδέλφους και των ΜΑΠ, αλλά και στη σημερινή Δημοτική Αρχή Μπέου- Θεοδώρου φαίνεται και από το γεγονός ότι ακόμη και σήμερα προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα ανησυχίας στους συναδέλφους όταν δηλώνουν δημόσια «δεν ξέρουμε αν θα μπουν τα χρήματα», γνωρίζοντας ότι τα εντάλματα του Επιτρόπου έχουν υπογραφεί, όταν γνωρίζουν,( τι κρίμα γι αυτούς!!!), ότι ο δρόμος άνοιξε και χθες και σήμερα με αγώνα, και ότι είναι ζήτημα ημερών η καταβολή των χρημάτων στους λογαριασμούς μισθοδοσίας των συναδέλφων που τα δικαιούνται.

Στο πρόσφατο μάλιστα Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, αμφισβήτησαν τα φετινά εργατικά ατυχήματα στο Δήμο Βόλου, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, την παρέμβαση της Επιθεώρησης Εργασίας για την έλλειψη των Μέσων Ατομικής Προστασίας, ενώ η Δημοτική Αρχή Μπέου Θεοδώρου είναι βέβαιο ότι πανηγυρίζει για την ανίερη συμμαχία με την Πέμπτη Φάλαγγα των Εργαζομένων.
Η απαίτηση της ΔΑΣ-ΟΤΑ Μαγνησίας ο αγώνας πέντε χρόνων, παρά τα εμπόδια, αναδεικνύει και αποδεικνύει ότι ακόμα και σε αυτές τις πολύ δύσκολες συνθήκες που η επίθεση του κεφαλαίου, της ΕΕ, όλων των κυβερνήσεων δεν έχει τελειωμό για να ανακάμψουν τα κέρδη των μονοπωλίων, τέτοιες μικρές νίκες είναι πολύ σημαντικές και δίνουν κουράγιο σε όλους μας να συνεχίσουμε την πάλη.
Δεν έχουμε καμία αυταπάτη ότι αυτό το σύστημα δεν αλλάζει, δεν φτιασιδώνεται αλλά μόνο ανατρέπεται. Ωστόσο δεν παραιτούμαστε από τον αγώνα για όλα τα ζητήματα, από την κατάργηση όλων των αντιλαϊκών νόμων των μνημονίων και την επιστροφή του 13ου και 14ου μισθού μέχρι τα πιο απλά προβλήματα στους χώρους δουλειάς, μέσα στις υπηρεσίες, για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων.
Καλούμε τους συναδέλφους να δυναμώσουν την πάλη τους ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβερνήσεων και δημοτικών αρχών, να γυρίσουν την πλάτη στους εκφραστές του εργοδοτικού- κυβερνητικού συνδικαλισμού, να συνεχίσουν τον αγώνα για επιστροφή όσων χάσαμε μέσα στην κρίση, να ενισχύσουν τις ταξικές δυνάμεις και τη ΔΑΣ – ΟΤΑ Μαγνησίας

Σχολιάστε το άρθρο

  • Σιγουρευτείτε ότι συμπληρώσατε όλα τα πεδία με αστερίσκο (*).
    HTML κώδικας, δεν επιτρέπεται.
Αναζήτηση