das-ota.gr


ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΠΟΕ-ΟΤΑ ΣΤΙΣ 26.6.18

30/06/2018
11:48Στο Γ.Σ της ΠΟΕ-ΟΤΑ οι εκλεγμένοι της ΔΑΣ-ΟΤΑ τοποθετήθηκαν για τα τρέχοντα κλαδικά ζητήματα στο φόντο των πολιτικών εξελίξεων. Το κυβερνητικό παραμύθι περί εξόδου από το μνημόνιο, περί δίκαιης ανάπτυξης κλπ, βρίσκεται στο απόγειο του ενώ τα κάθε είδους χιλιοπαιγμένα σόου αλά Ζάππειο, επιχειρούν να κρύψουν ότι η μόνη γραβάτα που θα φορέσουν οι εργαζόμενοι στο λαιμό τους, είναι η θηλιά που τους περνάει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Η λεγόμενη μεταμνημονιακή περίοδος όχι μόνο δεν θα συνοδευτεί από ουσιαστική ελάφρυνση για τους εργαζόμενους, αλλά περιλαμβάνει νέες επιβαρύνσεις, ματωμένα πλεονάσματα, ασφυκτική επιτήρηση από τους "θεσμούς", διατήρηση όλων των αντιλαϊκών μέτρων των μνημονίων, ιδιωτικοποιήσεις, μείωση αφορολόγητου, πετσόκομμα των ΒΑΕ.

Αναδείξαμε την σημασία της οργάνωσης του αγώνα των εργαζομένων μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις ώστε να μην περάσει η λογική της αποδοχής και του συμβιβασμού με τα δεδομένα που έχουν δημιουργήσει οι πολιτικές λιτότητας. Παράλληλα θέσαμε και τα εξής θέματα:
1. Για τη διαπραγμάτευση για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβαση Εργασίας τοποθετηθήκαμε:
• ΣΣΕ για όλους τους εργαζόμενους σε όλες τις δραστηριότητες (Δήμοι, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ, ΑΕ, ΦΟΣΔΑ), και σε όλες τις σχέσεις εργασίας (αορίστου χρόνου, ορισμένου χρόνου, κοινωφελή εργασία ΟΑΕΔ, προγράμματα, μαθητεία, αντίτιμο συμβάσεις έργου).
• επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.
• επέκταση του μειωμένου ωραρίου και σε άλλες ειδικοτήτες ( μάγειρες, οικιακοί βοηθοί, χειριστές κομπρεσέρ, χειριστές τρακτέρ), εκπαιδευτικό ωράριο σε γυμναστές.
• διεκδίκηση της μόνιμης και σταθερής δουλειάς για τους συμβασιούχους
2. Για την αξιολόγηση, τοποθετηθήκαμε υπέρ της συνέχισης ακόμα πιο αποφασιστικά του αγώνα μας ενάντια στην αντιλαϊκή κρατική αξιολόγηση. Δίνουμε τη μάχη που έχει και αυτή τη φορά θετικό πρόσημο, οργανώνουμε και ενισχύουμε τον αγώνα των συναδέλφων. Συμμετέχουμε «στην απεργία - αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης σε όλα τα επίπεδα».
3. Για τον Κλεισθένη τοποθετηθήκαμε ότι ανοίγει διάπλατα το δρόμο για την ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας πρασίνου με τη μετατροπή της σε ανταποδοτική, ενώ φορτώνει νέα βάρη στις πλάτες των δημοτών. Παράλληλα ανοίγει μία σειρά από σοβαρά ζητήματα για τους εργαζόμενους στις τεχνικές υπηρεσίες, με ανάθεση αρμοδιοτήτων τους στις ΜΟΔ και ΕΤΑΑ ΑΕ.
4. Για την διαχείριση των απορριμμάτων και το ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ, η τοποθέτηση μας στάθηκε στην εκτεταμένη είσοδο ιδιωτών στη διαχείριση των απορριμμάτων σε όλη την Ελλάδα μέσω των ΣΔΙΤ αλλά και στην τακτική που ακολουθεί η κυβέρνηση και η περιφέρεια στην Αττική να οδηγήσει την κατάσταση σ ένα αδιέξοδο που θα φέρει τους ιδιώτες σαν ΄΄σωτήρες΄΄. Οι κινητοποιήσεις που υπάρχουν σε όλη τη χώρα από Σωματεία και τοπικούς φορείς (Φυλή, Κέρκυρα κλπ) πρέπει να στηριχτούν.

Οι παρατάξεις της Συνδικαλιστικής Ανατροπής της ΔΑΚΕ και της ΑΣΚ-ΟΤΑ χωρίς καμιά ολοκληρωμένη κριτική απέναντι στην κυβέρνηση τοποθετήθηκαν για την ΣΣΕ ότι πρέπει να επικρατήσει ο ρεαλισμός και όχι να έχουμε βερμπαλιστικά αιτήματα για την δε αξιολόγηση συνέχισαν την προσπάθεια δημιουργίας κλίματος απογοήτευσης και τρομοκράτησης στους συναδέλφους για την αξιολόγηση, σε συνέχεια αυτού που κάναν και στη πανελλαδική σύσκεψη των σωματείων όπου επιστράτευσαν και την νομική συνεργάτη της ομοσπονδίας για να φοβίσει τους εργαζόμενους. Η τελική απόφαση της πλειοψηφίας ΣΥΝΑΝ-ΔΑΚΕ-ΑΣΚ είναι η ξαναζεσταμένη σούπα να φτιαχτεί είτε από την ΑΔΕΔΥ είτε μόνο από την ΠΟΕ-ΟΤΑ μια πρόταση για μια καλή αξιολόγηση!!! Είναι οι ίδιες δυνάμεις που τα χουν βρει και στην ΑΔΕΔΥ και έχουν φτιάξει το προεδρείο και ετοιμάζονται να βάλουν πλάτη στην εφαρμογή και αυτής της μνημονιακής υποχρέωσης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ. Δεν ξεχνάμε ότι η αξιολόγηση του νόμου Βερναδάκη βασίστηκε σε δικές τους προτάσεις.
Μόνος δρόμος να τους γυρίσουμε εμείς τη πλάτη και να πάρουμε στα χέρια μας την οργάνωση τους αγώνα μας.

ΑΘΗΝΑ 29/6/2018

PDF

Σχολιάστε το άρθρο

  • Σιγουρευτείτε ότι συμπληρώσατε όλα τα πεδία με αστερίσκο (*).
    HTML κώδικας, δεν επιτρέπεται.
Αναζήτηση