das-ota.gr


ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΑΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕ ΟΤΑ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 21/2/2019 ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟ ΕΠΙΔΟΜΑ.

15/02/2019
20:06

                                                     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για τις νέες αντεργατικές πολιτικές που σχεδιάζει και υλοποιεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τοποθετήθηκαν οι δυνάμεις της ΔΑΣ-ΟΤΑ στην συνεδρίαση της εκτελεστική επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ την Πέμπτη 14/2/19. Συγκεκριμένα:
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ
∙ Νομοθέτησε με το νόμο 4512/2018 τη συγκρότηση επιτροπής για να πετσοκόψει τους δικαιούχους του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας αφού όρισε την 1/3/2019 ως ημερομηνία που παύουν να ισχύουν όλες οι διατάξεις χορήγησης του επιδόματος, τώρα μιλάει για εξάμηνη παράταση του έργου της επιτροπής. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι το επίδομα το μήνα Μάρτη δεν θα καταβληθεί αφού μέχρι 20/2 (τελευταία ημερομηνία που τα γραφεία μισθοδοσίας μπορούν να στείλουν τα αρχεία πληρωμών) αποκλείεται να έχει υπάρξει δημοσιευμένη σε ΦΕΚ ρύθμιση που θα τροποποιεί τον ήδη ψηφισμένο νόμο. Η κυβέρνηση με την παράταση θέλει να πάει με τον εκβιασμό τους εργαζόμενους μέχρι τις εκλογές στη λογική αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα κοπεί!
∙ Συνεχίζει την υλοποίηση της πολιτικής ιδιωτικοποιήσεων δημοτικών δομών την ίδια ώρα που υποκριτικά και ψηφοθηρικά προβάλλει ότι αυτό θα το κάνει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Η κυβέρνηση αφήνοντας ανέγγιχτο στο σύνολό του το αντεργατικό νομικό οπλοστάσιο των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ εξυπηρετεί και διευκολύνει τους Δημάρχους που στηρίζονται από ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για ιδιωτικοποιήσεις στην καθαριότητα, τον ηλεκτροφωτισμό, το πράσινο, τον αθλητισμό – πολιτισμό, τις διοικητικές και κοινωνικές υπηρεσίες. Τελευταίο παράδειγμα αποτελεί η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τη συνέχιση της ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας στο δήμο Κέρκυρας,
∙Εκχωρεί τα αποθεματικά των Δήμων στην Τράπεζα της Ελλάδας με ότι αυτό συνεπάγεται για τη λειτουργία των Δήμων και τους κινδύνους για το σύνολο των εργατικών-λαϊκών στρωμάτων που κατοικούν σε αυτούς. Η ανακοίνωση του υπουργού Εσωτερικών, να μετατεθεί η έναρξη εφαρμογής της Υπουργικής Απόφασης που ορίζει την υποχρεωτική διάθεσή τους στην Τράπεζα της Ελλάδας για τον Ιούνη του 2019 έχει τη σφραγίδα των προεκλογικών σκοπιμοτήτων και αποτελεί βολική εκτόνωση για την κυβέρνηση και την πλειοψηφία της ΚΕΔΕ. Δεν απαντά στο μεγάλο ζήτημα της χρηματοδότησης των δήμων, που σήμερα όλο και περισσότερο καλούνται από κυβέρνηση, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ, ΕΕ να επιβαρύνουν τα λαϊκά νοικοκυριά για να μπορέσουν να λειτουργήσουν στοιχειωδώς τις υπηρεσίες τους.
Τέλος αναδείξαμε την ανάγκη να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για την άμεση αναδρομική καταβολή του 25% του μισθού των εργαζόμενων σχολικών φυλάκων και δημοτικών αστυνομικών για όσο διάστημα διήρκησε η διαθεσιμότητά τους.
Απέναντι στην νέα επίθεση της κυβέρνησης στα εργασιακά δικαιώματά μας που κατακτήθηκαν με μεγάλους αγώνες και θυσίες δίνουμε την απάντησή μας με Απεργία που αποφασίστηκε για τις 21 Φλεβάρη 2019.
Τα Σωματεία πρέπει
Να πάρουν επάνω τους την υπόθεση της επιτυχίας της Απεργίας και της απεργιακής συγκέντρωσης
Με γενικές συνελεύσεις με περιοδείες σε όλους τους χώρους δουλειάς να σημάνει ξεσηκωμός και να ακυρώσουμε τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης.

                                                                                       ΑΘΗΝΑ 15/2/2019

PDF

Σχολιάστε το άρθρο

  • Σιγουρευτείτε ότι συμπληρώσατε όλα τα πεδία με αστερίσκο (*).
    HTML κώδικας, δεν επιτρέπεται.
Αναζήτηση