ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

05/04/2023

Κλίμα αγανάκτησης και αναστάτωσης επικρατεί αυτές τις μέρες στους εργαζόμενους των δημοτικών παιδικών σταθμών. Γι’ άλλη μια φορά η προϊσταμένη του τμήματος και μέλος της διοίκησης του σωματείου, στέλεχος της Συνδικαλιστικής Ανατροπής! φρόντισε να δώσει ένα ακόμη αρνητικό δείγμα γραφής στο πώς εννοεί η ίδια την χρηστή διοίκηση και τον τρόπο άσκησης της εξουσίας.

Μέσα από ένα μακρύ κρεσέντο προσβολών, υβριστικών σχολίων αλλά και απειλών στους συναδέλφους που εργάζονται στους παιδικούς σταθμούς, έφτιαξε πλαστές βεβαιώσεις υποχρεωτικής συζήτησης 1ου σταδίου αξιολόγησης, χωρίς ΠΟΤΕ να έχουν πραγματοποιηθεί. Αντί να μαζευτούν οι συνάδελφοι για να τους ενημερώσει το σωματείο, ή να προβεί ο σύλλογος σε γενική συνέλευση ώστε οι εργαζόμενοι να πάρουν θέση απέναντι στην κατάπτυστη διαδικασία της Αξιολόγησης, στην οποία κιόλας καλούμε ως ΔΑΣ τους συναδέλφους να συμμετέχουν στην «Απεργία-Αποχή» από όλες τις διαδικασίες και όλα τα στάδια, όπως αυτά προβλέπονται από τον Ν.4940/2022. Το στέλεχος της ΣΥΝ.ΑΝ. σα να μην έφτανε αυτό εκφόβιζε συναδέλφους και τους έλεγε «αν δεν το κάνετε τώρα θα έχετε διαπράξει πειθαρχικό αδίκημα!» Αλλά ποιος έκανε το αδίκημα τελικά; Σαν κερασάκι στην τούρτα έφτασε σε έκνομη πράξη, ποινικά κολάσιμη θα λέγαμε, να αποστείλει προσωπικά δεδομένα των συναδέλφων σε μαζικά email, με αποτέλεσμα να έχουν όλοι πρόσβαση σε ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα όλων!

Δυστυχώς αυτή η στάση της δεν μας εκπλήσσει. Η εκλεγμένη με την Συνδικαλιστική Ανατροπή έχει σταθερή στάση απεργοσπασίας όπως και στις τελευταίες απεργιακές μάχες για το έγκλημα στα Τέμπη, όπου η συμμετοχή των συναδέλφων ήταν από τις πιο μαζικές των τελευταίων ετών αλλά και οι ίδιοι οι παιδικοί σταθμοί ήταν στο σύνολο τους κλειστοί, το στέλεχος της ΣΥΝ.ΑΝ. δεν έλειπε από τη θέση του!!!

Απαράδεκτη, θλιβερή και αντιπαιδαγωγική είναι η στάση της προϊσταμένης όταν ταυτίζεται με πρακτικές και φαινόμενα που εκθέτουν την υπηρεσιακή της ιδιότητα αλλά και ντροπιάζουν το σύλλογο μας. Βέβαια όταν η αλληλεγγύη του συλλόγου μας εξαντλείται στην βασιλόπιτα και στο τσουρέκι, την περίοδο που οι εργαζόμενοι του Δήμου μας έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη ενός σωματείου- αποκούμπι, έχουν να αντιμετωπίσουν και την απαράδεκτη στάση της γραμματέως του ΔΣ του συλλόγου. Τι άλλο άραγε να περιμένουμε για μετά;

Μήπως τα τρένα της Συνδικαλιστικής Ανατροπής, της Διοίκησης του Δήμου και της Κυβέρνησης τρέχουν στις ίδιες ράγες;

Χαϊδάρι, 5/4/2023