das-ota.gr


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ

03/09/2016
09:28

Στη δημιουργία Κέντρου Κοινότητας προχωράει η Δημοτική Αρχή (ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ-ΑΝΕΛ) στο Πέραμα , μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 31/8/2016, υλοποιώντας πιστά για άλλη μία φορά τους σχεδιασμούς Κυβέρνησης και Ε.Ε. Η πρόταση αυτή ,ψηφίστηκε και από την αντιπολίτευση, πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης που την καταψήφισε. Την ίδια στιγμή η Δημοτική Αρχή έχει στείλει «στις καλένδες» την Απόφαση (μετά από πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης) από το προηγούμενο Περιφερειακό Συμβούλιο «επιχορήγησης 320.000 ευρώ» για παροχή Κοινωνικών υπηρεσιών σε συμπολίτες μας.

Έγκαιρα, σε συνεδρίαση του Δ.Σ του Συλλόγου μας, στις 24/2/16, η ΔΑΣ-ΟΤΑ είχαμε διατυπώσει τη θέση ότι η «σύσταση Κέντρου Κοινότητας στο Δήμο μας αποτελεί μία άλλη μορφή ιδιωτικοποίησης της Κοινωνικής Υπηρεσίας, αφού όλες οι αρμοδιότητες του Κέντρου Κοινότητας αποτελούν ξεκάθαρη και πιστή αντιγραφή του συνόλου των αρμοδιοτήτων της Κοινωνικής Υπηρεσίας.» Εκ τούτου ζητήσαμε με υπόμνημα από το Δήμαρχο , σε συνάντηση που είχε ο Σύλλογος , στις 25/2/16, να μη προχωρήσει στη σύσταση του Κέντρου Κοινότητας αλλά άμεσα να στελεχώσει την Κοινωνική Υπηρεσία με το αναγκαίο επιστημονικό, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό.
Το Κέντρο Κοινότητας πρόκειται ουσιαστικά για ένα ακόμη εργαλείο υλοποίησης της γενικότερης πολιτικής που θέλει , την πρόνοια και την κοινωνική μέριμνα να απευθύνονται σε ομάδες συνανθρώπων μας που βιώνουν την ακραία φτώχεια, στο όνομα της κοινωνικής συνοχής και ταυτόχρονα επιβάλουν την ανταποδοτικότητα σε όσους ακόμη μπορούμε να πληρώσουμε για τις εν λόγω υπηρεσίες. Με δεδομένο ότι η Κυβέρνηση «εξαρτά» το έργο των Κέντρων Κοινότητας από τα προγράμματα ΕΣΠΑ, αντιλαμβάνεται ο καθένας ότι θα συνεχισθεί η ιστορία να λυμαίνονται ευρωπαϊκά κονδύλια και εθνικούς πόρους , ιδιώτες , Μ.Κ.Ο, Εκκλησία ενώ ταυτόχρονα η «μαύρη ανασφάλιστη εργασία να βαπτίζεται εθελοντισμός». Να απασχολούνται άτομα από τις ίδιες τις ευπαθείς ομάδες για να ωφεληθούν από τις όποιες υπηρεσίες με ψίχουλα. Παράλληλα η στελέχωση των Κέντρων Κοινότητας θα γίνει με κάθε τύπου ελαστικής, κακοπληρωμένης σχέσης εργασίας. Πλήρους ή μερικής απασχόλησης ορισμένου χρόνου, συμβάσεις έργου αλλά και κατ΄ αποκοπή. Ισοπεδώνουν ότι έχει απομείνει όρθιο από τα δικαιώματα στη σταθερή και μόνιμη εργασία και τις συλλογικές συμβάσεις.
Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 31/8/16 ,αν και είχαμε ενημερώσει και καλέσει τόσο την παράταξη της πλειοψηφίας του Δ.Σ του Συλλόγου μας όσο και το Σωματείο του Εργατοτεχνικού προσωπικού «έλαμψαν δια της απουσίας τους»!!!
Συναδέλφισσα, συνάδελφε
Σε καλούμε να γυρίσεις τη πλάτη σου σε συνδικαλιστικές δυνάμεις που ανεμπόδιστα συνδράμουν στο να υλοποιηθούν οι κατευθύνσεις της Κυβέρνησης, της Ε.Ε ,της Δημοτικής Αρχής.
Καλούμε κάθε συνάδελφο , κάθε τίμιο συνδικαλιστή να βγάλει τα συμπεράσματα του, να δώσει εμπιστοσύνη στη δύναμη του, να ενώσουμε τις φωνές αντίστασης , να ενισχύσουμε την αντίδρασή μας μέσα από τον οργανωμένο αγώνα.
ΟΤΑΝ Η ΑΔΙΚΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΟΜΟΣ- ΚΑΘΗΚΟΝ ΜΑΣ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ Η ΑΝΥΠΑΚΟΗ
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ του ΠΑ.ΜΕ, την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου στις 7.00 μ.μ στην Ομόνοια.

ΠΕΡΑΜΑ 2/9/2016

PDF για εκτυπωση

 

 

 

Σχολιάστε το άρθρο

  • Σιγουρευτείτε ότι συμπληρώσατε όλα τα πεδία με αστερίσκο (*).
    HTML κώδικας, δεν επιτρέπεται.
Αναζήτηση