das-ota.gr


ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΗΣ ΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ

31/08/2016
19:35

Η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια της αδικοχαμένης συναδέλφισσας μας που εργαζόταν ως υπάλληλος του Δήμου Ηρακλείου στην Υπηρεσία καθαριότητας
Πρόκειται για ένα ακόμα έγκλημα αποτέλεσμα της εκμεταλλευτικής πολιτικής που εφαρμόζεται και στην Τοπική Διοίκηση, που έρχεται να προστεθεί στα εκατοντάδες στα χιλιάδες σε όλη την Ελλάδα.
Αυτές είναι οι συνέπειες της εφαρμοζόμενης πολιτικής και από το Δήμο Ηρακλείου να μην προσλαμβάνει επιπλέον μόνιμο προσωπικό, όπως απαιτείται σύμφωνα με τις ανάγκες του, με αποτέλεσμα την εντατικοποίηση της εργασίας των συναδέλφων, τα εξαντλητικά ωράρια εργασίας, τη συσσώρευση ρεπό, που οδηγούν σε μεγαλύτερες πιθανότητες πρόκλησης τέτοιων θανατηφόρων ατυχημάτων.
Μας λυπεί βαθιά ο άδικος χαμός της συναδέλφισσας και δυστυχώς συγκαταλέγεται στην τραγική απαρίθμηση κι άλλων θανάτων ή βαρέων ατυχημάτων και δε μπορεί να μη μας φέρει αντιμέτωπους με την πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί στην Υπηρεσία καθαριότητας, με τον πεπαλαιωμένο εξοπλισμό και τα απορριμματοφόρα καρμανιόλες να βάζουν καθημερινά σε κίνδυνο τις ζωές όλων.
Θεωρούμε ότι πρέπει να μπει ένα τέρμα πια σε αυτή την κατάσταση και να δοθούν σοβαρές λύσεις λαμβάνοντας υπόψη η Δημοτική αρχή όλα τα μέτρα και τα συστήματα ασφαλείας που πρέπει να εξοπλιστεί ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον τέτοια ατυχήματα. Να σταματήσει εδώ η πολιτική ανακύκλωσης εργαζομένων που εφαρμόζεται για να καλύψει δήθεν τα βασικά κενά των Υπηρεσιών της.
Σοβαρές είναι οι ευθύνες της αφού σφυρίζει αδιάφορα παρά την αυξημένη επικινδυνότητα η οποία έχει επισημανθεί και τάσσεται με τις κατευθύνσεις των κυβερνήσεων και σηκώνει τα χέρια ψηλά. Έχει ευθύνες που δεν διεκδικεί εργαζόμενους μόνιμης και σταθερής δουλειάς, ασφάλειας και ανθρώπινων συνθηκών εργασίας. Απαξιώνει τις υπηρεσίες των δήμων και μεθοδεύει την ιδιωτικοποίησή τους.
Χαρακτηριστική είναι και η στάση της πλειοψηφίας του σωματείου των εργαζομένων καθαριότητας όπου με τη σιωπή του φαίνεται να συγκαλύπτει τις ευθύνες της δημοτικής αρχής οι οποίες είναι βαρύτατες. Δε δέχθηκε να βγάλει ούτε μια ανακοίνωση για το εργατικό ατύχημα της συναδέλφισσας ενώ γνωρίζει ότι με τις συνθήκες που επικρατούν στην Υπηρεσία δε θα ναι το τελευταίο.
Καλούμε τους συναδέλφους του κλάδου να οργανώσουν την πάλη τους παντού σε κάθε δομή και σε κάθε Υπηρεσία, σε κάθε σύλλογο να μη μείνουν με σταυρωμένα χέρια. Να μην περιμένουμε το επόμενο ατύχημα. Να παραμερίσουν τους διορισμένους-κυβερνητικούς συνδικαλιστές και να κάνουν το χαμό της συναδέλφισσας τους υπόθεση δική τους. Μπορούμε να αντιμετωπίσουμε στην πράξη αυτή την κατάσταση και να την ανατρέψουμε. Με μοιρολατρία δεν ξεπερνιέται τίποτα. Να εμπιστευτούν τις ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ και να δώσουν την απάντησή τους σε τέτοια φαινόμενα.

PDF για εκτυπωση

Σχολιάστε το άρθρο

  • Σιγουρευτείτε ότι συμπληρώσατε όλα τα πεδία με αστερίσκο (*).
    HTML κώδικας, δεν επιτρέπεται.
Αναζήτηση