das-ota.gr


ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΥΤΗ

12/06/2023
07:09

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

 

        «Υπάρχω λες κι ύστερα δεν υπάρχεις». Τα λόγια πολύ δύσκολα μπορούν να χωρέσουν τον πόνο μας για τον αναπάντεχο χαμό του συναδέλφου, φίλου και συναγωνιστή Γιάννη Κουτή, προϊστάμενου του Τμήματος Μουσείων και Ιστορικών Ερευνών του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ του Δήμου Βόλου. Από το μεσημέρι σήμερα δεν βρίσκεται πια κοντά μας. Ο Γιάννης ήταν ένας σπουδαίος άνθρωπος γαλαντόμος, συνεπής και εργατικός, χαμογελαστός και ευγενικός, χωρίς έπαρση, με μεγάλη καρδιά για όλους τους συναδέλφους που αντιμετώπιζαν πρόβλημα. Η έγνοια του ήταν μεγάλη τελευταία για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει η συναδέλφισσα μας Αίγλη Δημόγλου, με την οποία μέσα στο πέρασμα των χρόνων είχαν χτίσει μια πραγματική σχέση συνεργασίας και φιλίας, τα αποτελέσματα της οποίας φαίνονται και στην εξαίρετη δουλειά που έκαναν με τα μουσεία, την έρευνα και τεκμηρίωση.

        Ο Γιάννης ήταν αγαπητός σε όλους όσους οι ζωές τους διασταυρώθηκαν με τη δική του. Την ζωή που τόσο σύντομα δυστυχώς κόπηκε το νήμα της. Τα ενδιαφέροντα του πολλά στη σύντομη τούτη ζωή. Άνθρωπος της παρέας, της συλλογικής δουλειάς, με επιστημονικές γνώσεις στην ιστορία. Πάντα τον έβλεπες στην πόλη μας με τον ποδήλατο του, τον αχώριστο «φίλο» του. Με αγνό μεράκι και για τα ανθρώπινα «πάθη» όπως το ποδόσφαιρο σαν άθλημα, μια ζωή με τον Ολυμπιακό Βόλου και ΑΕΚτζής, το σπίτι του κερκίδα για όλους τους φίλους και καταφύγιο συνάμα. Το μυαλό του το ημέρευε και το ταξίδευε και μέσα από την αγάπη του για τα μικρά χαρτάκια με τη μεγάλη ιστορία, τα γραμματόσημα.

        Ο Γιάννης πάλεψε πρωτοπόρα μέσα από τις γραμμές του ταξικού εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, συμμετέχοντας επί χρόνια στα ψηφοδέλτια της ΔΑΣ-ΟΤΑ Μαγνησίας. Τιμήθηκε από τους συναδέλφους με την ψήφο τους, ήταν αναπληρωματικό μέλος στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο με την ΔΑΣ-ΟΤΑ, εκλεγμένος αντιπρόσωπος της στην ΠΟΕ-ΟΤΑ, εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ο αγώνας για έναν κόσμο που «θα ανθρωπέψει τον άνθρωπο» φλόγιζε την καρδιά του. Κουβέντες γι’ αυτόν τον κόσμο κάναμε και πίνοντας τα τελευταία μας κρασιά μαζί το βράδυ της Παρασκευής στην παραλία του Βόλου.

        Η ΔΑΣ-ΟΤΑ Μαγνησίας εκφράζει τα πιο βαθιά της συλλυπητήρια στην μάνα του αδικοχαμένου συναδέλφου μας που θρηνεί το παλικάρι της. Αβάσταχτος αυτός ο πόνος. Η μνήμη του Γιάννη θα μας συντροφεύει πάντα στους αγώνες μας. Καλό σου ταξίδι, αγαπημένε μας……και μια μόστρα τσίπουρο για όλα όσα δεν προλάβαμε να πούμε. Μόνο που θα είναι η πρώτη φορά που, αντί να είναι το χιούμορ σου που θα ανάψει τα «αίματα» στην παρέα, θα είναι η απουσία σου, αυτή η δίχως λογική απουσία, που θα γεμίζει τα ποτήρια μας με απέραντη θλίψη.

 

                                                                                     Βόλος,11/6/2023

                                          

                                           

 

Σχολιάστε το άρθρο

  • Σιγουρευτείτε ότι συμπληρώσατε όλα τα πεδία με αστερίσκο (*).
    HTML κώδικας, δεν επιτρέπεται.
Αναζήτηση